Parhaat Ruokablogit

In Umido – ruokablogi

Vaivaamaton Ciabatta-pataleipä

19 Joulukuu 2017

Vaikka kuumin pataleipäbuumi tuli ja meni joskus kymmenisen vuotta sitten, ei pataleipä ole hävinnyt minnekään. Eikä sinänsä mikään ihme, sillä padassa paistaminen on helppoa ja leipä onnistuu käytännössä aina. Mikä idea padassa paistamisessa sitten on? Valurautainen tai keraaminen pata, hätätapauksessa paksupohjainen kattilakin toimii leivälle miniuunina, jossa taikinasta kuumuudessa haihtuva kosteus jää höyryksi padan sisään. Padassa vallitseva kosteus pitää leivän pinnan tavallista uunia pidempään pehmeänä ja kosteana, joten taikinalla ja sen sisällä olevilla kaasuilla on normaalia kotiuunipaistoa kauemmin aikaa laajentua tasaisesti.

Ciabattat hiivaleipäjauhot Italialaiset leivät Leivät

Lue koko juttu täältä »

In Umido – ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Maaliskuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »