Parhaat Ruokablogit

Vispilän viemää

Maukas Mulligatawny

6 Tammikuu 2021

Mulligatawny-keiton maailmanvalloitus alkoi 1700-luvun Etelä-Intiasta, josta keitto levisi eri puolille maailmaa. Lopulta mulligatawnya syötiin jopa osana Livingstonen Afrikan tutkimusmatkaa – päiväkirjamerkinnän mukaan säilykepurkista valmistettuna syksyllä 1859. Alkujaan tamilien valmistama ruoka syntyi joko Sri Lankassa tai Etelä-Intiassa. Tamilit joka tapauksessa muokkasivat ruokaa brittisotilaita varten keitoksi, ja brittiläisten toiveesta keittoon lisättiin myöhemmin myös esimerkiksi kanaa. Mulligatawnyn maailmanvalloitus sai alkunsa.

Keitto

Lue koko juttu täältä »

Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »