Parhaat Ruokablogit

Vispilän viemää

Chowder – Haaksirikkoutuneiden pelastaja

8 Tammikuu 2022

Sitruunamarinoidut fenkolit keiton päällä raikastavat täyteläistä kalakeittoa, johon makua antavat niin pienet pekonipalat kuin ripaus sahramia. Sanalla sanoen hurmaava keitto, jota tulen tekemään vielä monta kertaa. Chowderin historia vie 1700-luvun alkuun, ja varhaisimmat viittaukset chowderista löytyivät Englannin kanaalin molemmin puolin Englannin Cornwallin ja Ranskan Bretagnen alueilta. Sittemmin keiton matka jatkui valtameren yli Amerikkaan, jossa se on niittänyt suosiotaan aina näihin päiviin saakka. Ja miksipä ei, sillä se on helppotekoinen, sitä on helppo muunnella ja se ennen kaikkea maittava.

Kala

Lue koko juttu täältä »

Vispilän viemää on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 12 Elokuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »