Viimeistä murua myöten on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
1 Viimeistä murua myöten
Gluteeniton piirakkapohja – rapea ja suussa sulava – vaaleista tai tummista jauhoista
19 Heinäkuu 2025
Vaniljakreemi, pastry cream, leipurinkerma, crème pâtissière – näillä kaikilla nimillä tähän leivonnassa käytettävään vaniljakreemiin viitataan suomalaissakin lähteissä. Vaniljakreemi eli crème pâtissière on, kuten nimestä voi arvata, lähtöisin Ranskasta. Se on paksua vaniljaista kreemiä, joka pysyy kasassa sellaisenaan esimerkiksi paksuna kerroksena piirakkapohjan päällä. Sitä käytetään hyvin moneen ranskalaiseen tai ranskalaishenkiseen leipomukseen, kuten tartalettien täytteenä, millefeuillen (tuhatlehtisen) kerrosten väleissä ja eclair-leivosten täytteenä. Löytyy sitä myös makeista kroisanteista ja munkkien täytteestä.
Viimeistä murua myöten on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien