Parhaat Ruokablogit

Viimeistä murua myöten

Vegaaninen Vaniljakreemi eli Crème Pâtissière

19 Heinäkuu 2025

Vaniljakreemi, pastry cream, leipurinkerma, crème pâtissière – näillä kaikilla nimillä tähän leivonnassa käytettävään vaniljakreemiin viitataan suomalaissakin lähteissä. Vaniljakreemi eli crème pâtissière on, kuten nimestä voi arvata, lähtöisin Ranskasta. Se on paksua vaniljaista kreemiä, joka pysyy kasassa sellaisenaan esimerkiksi paksuna kerroksena piirakkapohjan päällä. Sitä käytetään hyvin moneen ranskalaiseen tai ranskalaishenkiseen leipomukseen, kuten tartalettien täytteenä, millefeuillen (tuhatlehtisen) kerrosten väleissä ja eclair-leivosten täytteenä. Löytyy sitä myös makeista kroisanteista ja munkkien täytteestä.

Jälkiruokakastikkeet

Lue koko juttu täältä »

Viimeistä murua myöten on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »