Viimeistä murua myöten on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien
2 Syyskuu 2025
Nyt vertaillaan, miten eri gluteenittomat jauhoseokset käyttäytyvät erityyppisissä keksitaikinoissa (piparit, wilhelmiinat, suklaahippukeksit) ja miten ne käyttäytyvät riippuen siitä, missä muodossa rasva on keksitaikinassa (öljy, sulatettu voi, pehmennyt voi, kuohkeaksi vatkattu voi). Entä tarvitaanko keksitaikinaan ksantaania? Aiemmin tein vertailun gluteenittomista jauhoseoksista muffini-/kakkumaisessa piirakkataikinassa. Jatkoin testailua nyt aivan erityyppisessä taikinassa eli keksitaikinassa – taikinassa, jossa on selvästi enemmän rasvaa ja hyvin vähän nestettä. Keksitaikinatestiä voidaan käyttää hyväksi myös piirakkataikinoihin, sillä niissä on samalla tavalla paljon rasvaa, mutta vieläkin vähemmän nestettä.
Viimeistä murua myöten on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien