Parhaat Ruokablogit

Ukot Kokkaa

Liekitettyä karitsan maksaa

18 Marraskuu 2018

Makumatka lapsuuteen ja pelkkä ajatus koulun maksapihveistä on saanut aikaan sen, että maksalaatikkoa lukuunottamatta meillä ei maksaa olla syöty. Koska nyt haluamme käyttää kaikki syötävät osat karitsasta, niin päätimme tehdä maksan kodassa avotulella valurautapannulla ja kruunata maksa vielä liekittämällä. Maksan valmistuksessa on tärkeää, että ei paista sitä liian kauan, vaan se voi jäädä sisältä jopa hivenen punaiseksi. Mikäli paistat maksaa liian kaun, niin se ei ole enään mureaa ja maku on aivan kamala. Liekittämisessä sisällä pitää olla varovainen, ettei polta koko asuntoa.

Karitsa Lammas Liekitys Liha maksa Nuotio Pääruoka sisäelin

Lue koko juttu täältä »

Ukot Kokkaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »