Parhaat Ruokablogit

Tupuntie

Valkosipulista hapanjuurileipä 3 viikko

11 Syyskuu 2023

Olen tässä väkertänyt kolmatta viikkoa tämän juuritaikinani kanssa. Täällä siis on tehty juuresta, joka viikko uutta leipää tai sämpylää ja olen jättänyt noin desin juurta uuteen lasiseen kannelliseen, mutta aukinaiseen kulhoon, johon sitten lisään 1dl luomu vehnäjauhoja sekä 1 dl noin 40 asteista vettä. (Älkää sitten vain kysykö minulta, että pitääkö kulhon olla aina puhdas, mutta minä nyt vain olen itse joka kerta juuren kipannut uuteen puhtaaseen lasi purkkiin. Muistelisin että Mummolassani juuri jäi tosiaan aina tiinuun odottamaan sitä seuraavaa leivontaa. ) Täytyykin keskustella asiasta Mumskun kanssa, koska tiedän hänen niin monen monta kertaa leiponeen leipäjuuresta meidän lapsuudessamme niitä herkullisia ja maukkaita ruis- sekä...

leivonta Leivät & sämpylät

Lue koko juttu täältä »

Tupuntie on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 3 Elokuuta 2023 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »