Parhaat Ruokablogit

Tupun tupa

Vuokaleipää

2 Lokakuu 2019

Lämmitä maito sekä voi käden lämpöiseksi ja lisää sokeri suola sekä hiiva joukkoon. Ala lisäämään jauhoja seoskeen pikkuhiljaa ja lopeta sitten kun taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Kohota taikinaa noin puolituntia ja leikkaa se sitten puoliksi ja leivo puolikkaista pötköt, jotka asetat leipävuokiin kohoamaan vielä siksi aikaa kun uuni napsahtaa 200 asteen kohdalla. Sitten vain leivät uuniin ja odotellaan, että leipä saa kauniin kullan keltaisen värin ja on kypsä uunista otettavaksi eli noin kaksikymmentä minuuttia riittää paistamiseen. Kietaise uuni tuoreet ja lämpimät leivät leivinliinan hellään huomaan.

Leivät ja sämpylät

Lue koko juttu täältä »

Tupun tupa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »