Parhaat Ruokablogit

Sweet Food O´Mine

Ilmakuivattu kinkku

19 Tammikuu 2018

Espanjalaiset eivät turhaan ole ylpeitä kinkkukulttuuristaan, suussa sulaviin, ilmakuivattuihin herkkuihin, kun on vaikea olla ihastumatta. Espanjasta voi löytää pääsääntöisesti kahta ilmakuivatun kinkun tyyppiä. Niiden ero on pääasiassa käytetyn sian rodussa: Iberico kinkku valmistetaan iberiansian lihasta ja serrano kinkku valmistetaan valkeasta siasta tai Duroc-siasta. Iberiankinkkujen joukkoon kuuluu myös pata negra -kinkku, joka viittaa iberiansikoihin, joita on syötetty pääasiassa tammenterhoilla, ja näin ollen täysin luonnollisella tavalla. Yksi Serrano kinkun ja Iberico kinkun merkittävimmistä eroista on kypsytysaika.

ajankohtaista espanjalainen ilmakuivattu kinkku ilmakuivattu kinkku Nopeat ja helpot serrano-kinkku

Lue koko juttu täältä »

Sweet Food O´Mine on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »