Parhaat Ruokablogit

Savusuolaa

Viinikastike zabaione ja paahdetut persikat

13 Syyskuu 2020

Zabaione, zabaglione, sabayon, sabaion, sabajón. Suklaarasian inhokkikonvehdilla on monta nimeä. En tosin ymmärrä, miten joku ei pidä täyteläisestä italialaisesta viinivaahdosta. Ikivanha herkku Italiasta Munankeltuaisista, sokerista ja makeasta viinistä tehty zabaione on keksitty ilmeisesti jo 1400-luvulla. 1500-luvulla zabaionesta tuli toscanalaisen Caterina de Medicin suuri herkku.

Elämä Jälkiruoat ja leivonnaiset sabayon Ahdistus italialainen jälkiruoka sabaion viinikastike viinivaahto zabaglione zabaione

Lue koko juttu täältä »

Savusuolaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 19 Joulukuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »