Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien
6 Kesäkuu 2020
Varmaan ensimmäinen piirakkapohja, jota olen tehnyt on ollut murotaikinapohja. Sitä käytettiin lapsuuskodissani niin raparperipiirakkaan kuin mamman marjapiiraaseenkin 70 - luvun alussa. Sitten jossain vaiheessa kuulimme, että murotaikinaan voi lisätä vähän maitoa ja jauhoja vastaavasti myös lisää, jolloin taikinan määrä vähän kasvaa ja rakenne hieman tiivistyy. Taikinapohjan voi tehdä pelkillä vehnäjauhoilla, mutta jos siitä haluaa suussa sulavampaa, rakenteeltaan hienojakoisempaa, voi osa jauhoista olla perunajauhoa kuten alla olevassa ohjeessa. Raparperipiiras piirasvuokaan 100 g margariinia tai voita 1 dl sokeria 1 kananmunaa 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta TÄYTE 6 dl raparperipaloja 1/2 dl sokeria 1-2 rkl...
Päivi leipoo on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien