Parhaat Ruokablogit

Osaavat kädet

Rapeakuorista vehnäleipää, suosittua ruisleipää ja viljaisia sämpylöitä

22 Marraskuu 2020

Rapeakuorista vehnäleipää Elintarvikealan perustutkinnon leipuri-kondiittoriopiskelijat leipovat hyvin monenlaisia ruokaleipiä koulumme Eväsmestarin myymälään. Perinteisellä raskitusmenetelmällä leivottua ruisleipää Ruisleipää leivotaan leipomossa viikottain. Leipää tehdessä opitaan leivän juuren valmistus eli raskittaminen sekä kahdella kädellä leipien "riivaus" oli pyöreään muotoon leivän leipominen. Moniviljasämpylä taikinaa Koulun leipomossa valmistetaan suuria määriä erilaisia sämpylöitä koulumme Eväsmestarin kahvilaan sekä koulun lounaalle. Näitä tuotteita tehdessä opitaan käsittelemään isoja määriä taikinaa jolloin sarjatyöskentelyn vaiheet tulevat opittua hyvin.

Leivät

Lue koko juttu täältä »

Osaavat kädet on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »