Parhaat Ruokablogit

Hapanjuurileivonta, riistareseptit - Terveiset ravintoketjun huipulta

Hapanjuureen leivotut pizzat: Napolilainen ja levypizza – ohjeet ja erot

27 Elokuu 2025

Pizzan leipominen hapanjuurella avaa ovia täysin uudenlaiseen makumaailmaan ja rakenteeseen. Hapanjuuren luonnolliset hiivat ja bakteerit tuovat taikinaan syvyyttä, ilmavuutta ja ainutlaatuista aromia, jota kaupalliset hiivat eivät pysty jäljittelemään. Tässä blogikirjoituksessa perehdytään kahteen klassikkoon: napolilaiseen pizzaan ja italialaiseen levypizzaan eli peltipizzaan – kumpikin valmistetaan hapanjuurella. Saat tarkat ohjeet molempiin sekä vinkkejä, joiden avulla onnistut kotona. Lopuksi tarkastellaan näiden pizzatyyppien keskeisiä eroja.

Lue koko juttu täältä »

Hapanjuurileivonta, riistareseptit - Terveiset ravintoketjun huipulta on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »