Parhaat Ruokablogit

Metsästysblogi, riistareseptit - Terveiset ravintoketjun huipulta

Aloittelijan opas: hapanjuurella leipominen – leivän ja pizzan salat

20 Elokuu 2025

Mikä on hapanjuuri? Hapanjuuri on luonnollinen taikinan nostattaja, joka syntyy vedestä ja jauhoista sekä ympäristön villihiivoista ja bakteereista. Juuri korvaa teollisen hiivan, ja sen ansiosta leipä saa syväaromisen maun, rapean kuoren ja miellyttävän rakenteen. Hapanjuuri soveltuu hyvin sekä leipien että pizzojen tekoon, ja sen käyttö avaa oven monipuoliseen ja luovaan leivontaan. Ensiaskeleet: juuren valmistus ja hoito Emojuuren perustaminen Voit ostaa valmiin ja hyväksi koetellun vehnä tai ruisjuuren Leipäjuuri.

Lue koko juttu täältä »

Metsästysblogi, riistareseptit - Terveiset ravintoketjun huipulta on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »