Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Sitruunainen mansikka-mustikkakääretorttu (kuorrutettu)

6 Kesäkuu 2022

Tähän nopeatekoiseen herkkuun käytin sekä suomalaisia, että espanjalaisia mansikoita ja lisäksi vielä pensasmustikoita. Kuvien käärötorttukakku syntyi alla olevilla suhteilla. Kääretorttukakku (mansikka-mustikka-rahka-kermavaahto) Pohja: 4 isoa kananmunaa 1½ dl sokeria ½ dl perunajauhoja (+ nyt laitoin 2 rkl enemmän, koska halusin hieman napakamman pohjan) 1 dl vehnäjauhoja (1 tl leivinjauhetta, ei ole välttämätön, tähän laitoin) (paistetun, jäähtyneen pohjalevyn kostuttamiseen noin ½ dl maitoa tms. jos käärötorttukakku syödään heti) Vatkaa munat ja sokeri hyväksi paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. lisää jauho (leivinjauheseos) siivilän läpi 2 erässä sekoittaen taikina heti tasaiseksi (minä teen tämän vaiheen pallovatkaimella).

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »