Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Leivonnaisia litran hiivaleipätaikinasta

20 Elokuu 2020

Monenmoisia hiivaleipätaikinoita tulee tehtyä aika usein. Ihan perus leipänä meillä sitä vähemmän syödään, mutta hiivaleipätaikiasta tehtyjä sarvia, sämpylöitä ja vaikkapa pitsan tai pitzzakan pohjaksi sitä käytän useinkin. Tälläkään kertaa en tehnyt yhtään leipää, vaan muita leivonnaisia. Hiivaleipä 1 litra lämmintä nestettä (esim. vesi, vesi+2 dl maitojauhetta, vesi-maitoseos, piimä) 50 g tuorehiivaa 1 rkl suolaa (=3 tl) noin 2 kg jauhoja (käytin nyt vain hiivaleipä- ja vehnäjauhoja noin puolet ja puolet.

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »