Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Kaura-vehnäsämpylät

13 Helmikuu 2018

Nyt kun olen ollut siinä kunnossa, että olen voinut keittiöhommeleita tehdä, olen leiponut sämpylöitä lähes joka viikko. Ihan vaan perusjuttuja eri jauhoja/hiutaleita käyttäen välillä lisäten taikinaan perunaa/perunasosetta tai juustoa. Meillä ei tykätä mausteisista sämpylöistä, mutta jotka tykkäätte esim aniksen tai fenkolin mausta, sopivat ne oikein hyvin maustamaan sämpylöitäkin. Kaura-vehnäsämpylät (todella isoja sämpylöitä 35 kpl) 1 litra lämmintä nestettä (tällä kertaa laitoin ½ litraa vettä ja ½ litraa piimää) 50 g pala tuorehiivaa 1 rkl suolaa 2 tl sokeria 100 g sulatettua/pehmeää voita (tai margariinia tai öljykin 1 dl käy) 1 litra kaurahiutaleita hiivaleipävehnäjauhoja (noin 5 dl) vehnäjauhoja (kunnes pehmoinen taikina) Lämmitä...

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »