Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Iso manteli(tai pähkinä)-kookos-kirsikkakahvikakku

14 Joulukuu 2021

Pähkinä-kookos-kirsikkakku on aina lukeutunut omiin lemppari kahvikakkuihin. Tällä kertaa tein sen manteliversiona, kun talonpojan puikoista oli jäänyt mantelijauhetta, minkä halusin käyttää kakkuun. Hieman miedomman makuinen kakku tulee, kun mhasselpähkinät korvaa manteleilla, vaan ihanan mehevä, eikä ollenkaan liian makea kahvikakku. Oikein makeasta tykkäävät saavat laittaa sokeria kakkuun enemmän. Ohjenuorana tässä kakussa oli ikivanha ohje, minkä olen postannut vuonna 2008 Pähkinä-kookos-kirsikkakakku (kookas kakku, tarvitset vähintään 2 litran vuoan) 250 g voita tai leivontamargariinia 2½ dl sokeria (tällä määrällä ei tule kauhean makeaa kakkua, meille oikein hyvä määrä) 4 isoa kananmunaa 1 dl kookoshiutaleita 50-100 g jauhettua...

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »