Parhaat Ruokablogit

La Piccola Torteria

Pataleipä

13 Tammikuu 2018

Missä ja milloinkahan viimeksi olemme syöneet aamupalalla niin tuoretta leipää, että voi sulaa sen pinnalle. Ehkä joskus ulkomailla. Tänään sellainen ihme kuitenkin tapahtui, sillä laitoin eilen illalla pataleivän muhimaan ja aamulla tämä kätevä emäntä nosti aamupalapöytään tuoreen, rapeakuorisen leivän. Hiivataikinat eivät koskaan ole olleet se minun juttuni, joten kun löysin taikinaohjeen, jossa leipätaikinaa ei tarvitse sen kummemmin vaivata, oli sitä pakko kokeilla. Taikina jätetään edellisenä iltana kohoamaan ja seuraavana aamuna uuni hoitaa loput, ei siis sotkuista keittiötä tai tahmaisia käsiä.

leivät/sämpylät suolaiset tarjottavat

Lue koko juttu täältä »

La Piccola Torteria on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 5 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »