Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Täyteläinen romesco-kastike

26 Kesäkuu 2023

Romesco-kastike on kotoisin Tarragonasta, Katalonian kaupungista Barcelonan eteläpuolella Espanjan koillisrannikolla. Sen perusainesosia ovat yleensä pähkinät – usein mantelit ja/tai hasselpähkinät – tomaatit, kuivatut paprikat, valkosipuli, leipä, oliiviöljy ja etikka, jotka kaikki muussataan tai jalostetaan täyteläisen maukkaaksi tahnaksi. Romesco-kastike on erittäin monipuolinen ja sopii melkein kaiken kanssa – lihan, siipikarjan, kalan, vihannesten, voileipien päälle, keittojen päälle mausteeksi tai paahdetun leivän levitteenä sekä dippinä. Siitä voidaan tehdä paksu tai ohut, paksu tai sileä, mausteinen tai mieto; se voi olla rikas ja öljyinen tai hedelmäinen ja kirkas. Voit lisätä romescoa vaikka muhennosten ja kypsennysliemien...

chili Espanja Gluteeniton kastike kasvisruoka Katalonia leipä manteli mausteet oliiviöljy paprika Pikkusuolaiset romesco tomaatti Valkosipuli Vegaaninen punaviinietikka

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »