Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Sitruunainen anjovispasta

1 Toukokuu 2022

Vappupäivänä testasin itselleni aivan uuttaa maustetta, joka on osoitus italialaisen keittiön perusolemuksesta; yksinkertaiset reseptit ja maut. Colatura di alici eli anjoviskastikkeen juuret ovat antiikin Kreikassa, Roomassa ja Bysantissa, joissa yksi ruokakulttuurin kulmakivistä oli garum – fermentoidusta kalasta valmistettu suolainen kalakastike. Anjoviskastikkeesta syntyy herkullinen anjovispasta. Kirkas meripihkan värinen anjoviskastike on kotoisin Campaniasta. Anjovikset pyydetään Amalfin rannikolta maaliskuun 25.

fermentointi Italia Kala kastike oliiviöljy parmesaani pasta Roiniset Oy ruokahistoria Ruokakulttuuri sitruuna spagetti Tuotetesti Valkosipuli anjoviskastike garum

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »