Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Paras vegaaninen naanleipä

16 Lokakuu 2021

Intialaisen keittiön herkut tuntee melkein jokainen ja yksi tunnetuimmista on naanleipä, jota tarjotaan yleensä erilaisten lämpimien annosten lisukkeena. Naanleivän historia ulottuu yli 2200 vuoden taakse, jolloin hiivan käyttö leivonnassa rantautui Intiaan Egyptistä. Ennen sitä leivät leivottiin pelkästään juureen. Ja vaikka naan vaikuttaa varsin yksinkertaiselta ja helppotekoiselta, se oli aluperin Intiassa vain rikkaimman kansanosan ja kuninkaallisten ruokaa, koska se vaati hiivaa ja tietynlaista valmistustekniikkaa. Tavallisen kansan ulottuville naanleipä tuli vasta 1700-luvulla, mutta edelleen vain harvat todella hallitsivat sen valmistamisen taidon.

intialainen kasvisruoka leipä leivonta naanleipä Oatly Pikkusuolaiset Vegaaninen vegaaninen levite kauragurtti havregurt kasvipohjainen

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »