Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Nieriä uunissa, sitruuna-timjamikastiketta ja puikulamuusia

6 Maaliskuu 2022

Nieriä on kylmissä vesissä viihtyvä lohikala, jota Suomessa sen voi tavata Pohjois-Lapissa sekä harvinaisena Itä-Suomessa Vuoksen vesistössä. Se on maailman pohjoisimpana elävä sisävesikala, ja on arveltu, että viimeisimmän jääkauden jälkeen muodostuneiden vesialueiden ensimmäisiä kaloja olivat juuri nieriät. Nieriä muistuttaa ulkonäöltään lohta ja taimenta, mutta se on väritykseltään huomattavasti tummempi. Kala on vaaleapilkkuinen ja selästä tumma. Sen vatsa on kauniin punertava tai valkoinen, kutuaikaan koiraan vatsa on jopa voimakkaan punainen.

Kala kalaruoka kastike nieriä perunamuusi puikulaperuna riesling sitruuna timjami valkoviini Viini

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »