Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Mainion maukas olutpataleipä

10 Maaliskuu 2020

Pataleivät syntyvät kotikeittiössä helposti ja niihin saa vaihtelua käyttämällä erilaisia jauhoja ja lisäämällä taikinaan kaurahiutaleita, leseitä, siemeniä, pähkinöitä, kuivattuja yrttejä tai marjoja. Olin saanut erilaisia oluita maisteltavaksi ja sitä lähti ajatus kokeilla olutta myös leivänleivontaan. Ei mikään uusi idea, koska olutta on käytetty leivontaan ja ruoanlaittoon varmasti yhtä kauan kuin sitä on valmistettu, eli arviolta yli 10 000 vuotta. Käyttämäni ruotsalainen Nils Oscar Scotch Ale on runsas ja täyteläinen olut, jossa on lämpimiä paahdetun maltaan sävyjä. Väriltään kauniin punertavanruskean oluen valmistukseen käytetyt humalalajikkeet Hedrcules, Mosaic ja Eldorado antavat hienoa hedelmäisyyttä.

alkoholiton kasvisruoka leipä leivonta Nopeat ja helpot Nosto olut pataleipä ruoka tattari tattarijauho ale hiivaleipäjauho

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »