Parhaat Ruokablogit

KULINAARI

Kulinaarin Laxiaissämpylät ovat pikkusuolinen laskiaisherkku

22 Helmikuu 2019

Vuoden toinen leivonnaissesonki, laskiainen on jo nurkan takana. Laskiaispullia on saanut maistella jo toista kuukautta ja itse pistin tänä vuonna pystyyn myös suuren laskiaispullatestin Kulinaari-instagramissa @kulinaari. Alkujaan Heisswecke-niminen saksalainen leivonnainen on matkannut 1600-luvulla Ruotsiin, jalostuen sadassa vuodessa nykyiseen muotoonsa ja rantautunut porvariston herkuksi Suomeen osaksi laskiaisperinnettämme. Ruotsissahan semlaa myydään ympäri vuoden. Alunperin ruotsalaisessa semlassa ei ollut täytettä ollenkaan ja se tarjoiltiin lämpimässä maidossa.

briossi briossisämpylät Heimon Kala Oy juhlat kalaruoka kaupallinen yhteistyö kirjolohenmäti laskiainen Laskiaispulla leivonta lohi lohitäyte mäti Pikkusuolaiset Sämpylät

Lue koko juttu täältä »

KULINAARI on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »