Parhaat Ruokablogit

KOTIGOURMEETA & ELÄMÄN HIUKKASIA

Hapatushommia joulua varten; Hapankaali ja hapanvesimeloni

4 Joulukuu 2018

Viime viikolla päästiin viimeinkin hapatushommiin, kuukauden 'myöhässä'. Luin että tyypillisesti Romaniassa tehdään hapankaali tiettynä päivänä vuodessa, kahdeskymmeneskuudes lokakuuta, joka on Pyhän suurmarttyyri Demetrios Mirhanvuodattajan päivä, mutta ukkeli ei ollut kuullut tästä koskaan, ja sanoi sen olevan potaskaa. Pääasia on laittaa hapankaali tulemaan ajoissa sillä siitä valmistetaan myös Sarmale - kääryleet mitkä kuuluvat niin jouluun kuin uuteen vuoteenkin, sekä muihinkin isompiin juhliin. Hapatushommiin menee yleensä likimain koko päivä, sillä etenkin kaupunkien ulkopuolella, useimmilla on oma pieni, tai suuri kasvimaa, ja siellä lähes poikkeuksetta maissia ja kaalta. Hapankaalta tehdään siis koko pitkäksi talveksi, ja myydään...

AIP-ruokavalio fermentointi hapankaali hapanvesimelonit Joulu joulureseptit kasvisruuat

Lue koko juttu täältä »

KOTIGOURMEETA & ELÄMÄN HIUKKASIA on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »