Parhaat Ruokablogit

Keittokirjanen

Marskin lihapullat

10 Lokakuu 2021

Mannerheimin pöydässä - keittokirjasta (Risto Lehmusoksa ja Ritva Lehmusoksa, Gummerus 2004) on vielä monta ohjetta kokeilematta, mutta näitä lihapullia on meillä tehty jo monen monta kertaa - ja usein tupla-annos. Lihapulliin: 500 g sika-nautajauhelihaa 2-3 sipulia silputtuna 1 valkosipulinkynsi 1 lihaliemikuutio 3 viipaletta kuoretonta vehnäleipää 1 dl kermaa tai kermaviiliä 1 muna suolaa mustapippuria voita paistamiseen Kastikkeeseen: 1 rkl vehnäjauhoja voita pullien paistolientä ja vettä 1 lihaliemikuutio 1 dl kermaa Ruskista hienonnettu sipuli voissa. Lisää pannuun hieman vettä ja lihaliemikuutio. Purista joukkoon valkosipulinkynsi. Keitä, kunnes vesi on lähes haihtunut.

Jauheliha Liha lihapullat marskin lihapullat

Lue koko juttu täältä »

Keittokirjanen on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 19 Syyskuuta 2021 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »