Parhaat Ruokablogit

Himahella

Klassikkoruoka: Ratatouille

20 Elokuu 2019

© Tiina Rantanen Ratatouille on perinteinen kasvismuhennos Provencen alueelta Ranskasta. Ratatouille on ranskalainen kasvishöystö, joka on perinteinen ruokalaji Nizzassa, Provencen ja Languedocin alueella. Ruokalajin nimi tulee oksitaanikielen sanasta ratatolha, jota 1500-luvulla käytettiin haudutetusta kasvispadasta. (Oksitaani on romaaninen kieli, jota puhutaan pääasiassa Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa. ) 1800-luvulta lähtien lyhenteellä ”rata” on tarkoitettu sotilaslangissa seosta, jossa on pavut ja perunat, erilaiset kasvikset ja rasvainen liha on haudutettu sotilaille tarjottavaksi ruokalajiksi.

Himahella

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »