Parhaat Ruokablogit

Himahella

Alsacelainen sunnuntailounas – leipurin lihapata ja omenatorttu

26 Syyskuu 2019

Yhteistyössä Interbrands ja viinintuottajat Alcaselaista Baekoffia tarjottiin Domainen Fernand Engelin viinitilalla lounaaksi. © Tiina Rantanen Baeckoffe on tyypillinen alsacelainen perinneruoka, joka toi mieleeni karjalanpaistin ja merimiespihvin hybridin maistellessani sitä Domaine Fernand Englin viinitilalla. Leipurin patana tunnettu ruokalaji muistuttaa meikäläisiä ruokalajejamme siinä, että erilaisia lihoja kypsennetään uunissa miedossa lämmössä useita tunteja. Perinteisesti Baeckoffeen käytetään kolmen eläimen lihaa. Nautaa katolilaisille, sianlihaa protestanteille ja lammasta juutalaisille.

Himahella Alsacen ruoka Alsacelainen omenatorttu Leipurin lihapata Baeckoffe Alcasen viinit

Lue koko juttu täältä »

Himahella on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 26 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »