Parhaat Ruokablogit

foodbytwins

Tempura pak choi – kokeile tekniikkaa myös sifonilla

11 Helmikuu 2022

Tempura on japanilainen ruoanlaittotekniikka jossa tuoreita raaka-aineita kastetaan ilmavaan taikinaan ja friteerataan. Lopputuloksena syntyy erittäin rapea herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tempura valmistetaan kastamalla vihannekset tai meren antimet löysähköön taikinaan ja uppopaistamalla ne kiehuvassa, noin 165–170 asteisessa öljyssä. Tempuraa syödään sellaisenaan esimerkiksi suolan kera tai dipataan soijapohjaiseen dippikastikkeeseen. Tempurassa ei siis käytetä pankojauhoja, vaan friteeraustaikina on enemmänkin hyvin kevyt ja ilmava.

aasialainen Japanilainen kasvisresepti kasvisruoat resepti Reseptit sifoni tempura japani pakchoi

Lue koko juttu täältä »

foodbytwins on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 18 Huhtikuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »