Parhaat Ruokablogit

epätrendikäs ruokablogi

Lampaanpotka, sen kypsentäminen, lisukkeet ja jatkokäyttö mikäli lihaa jää

12 Huhtikuu 2022

Pääsiäisen klassikko on lampaan, tai oikemminkin karitsanpotka, joka on hauduttamalla kypsennetty niin meheväksi että liha melkein itsekseen tipahtaa luusta irti. Valmistaminen on helppoa. Kun potkat on saatu uuniin, seuraavan kerran nitä täytyy vilkaista vasta muutaman tunnin kuluttua. Pitkään hauduttamalla myös kaikki rasva, kalvot ja muut sidekudokset häviävät liemen joukkoon ja jäljelle jää pelkkä herkullinen liha. Potka kastikkeineen ei välttämättä tarvitse seurakseen muuta kuin perunasosetta tai riisiä sekä jotain salaattia, mutta aina voi tietysti keksiä jotain muutakin.

hävikistä herkuksi Karitsa Kastikkeet klassikko Lammas olut pääsiäinen portviini potka suolaiset piirakat uunissa haudutettu

Lue koko juttu täältä »

epätrendikäs ruokablogi on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »