Parhaat Ruokablogit

Ekun keittiö

focaccia

12 Huhtikuu 2020

3½dl vettä 2tl suolaa 0,5dl oliiviöljyä 1pss kuivahiivaa 7-8dl vehnäjauhoja (taikinan pitää irrota kulhosta reunoilta, muttei olla liian kiinteetä) Sekoita 42 asteiseen veteen suola, kuivahiiva, oliiviöljy ja jauhot. Vaivaa kunnolla ainakin 5 minuuttia, niin, että irtoaa hyvin reunoilta, mutta kuitenkin vielä pehmeetä taikinaa. Anna kohota ½-1 tuntia vedottomassa paikassa. (mikro on hyvä paikka) Levitä taikina vuokaan, jossa pohjalla leivinpaperi ja sen päällä runsaasti oliiviöljyä. Mun vuuan koko oli noin 30cmx30cm.

Sämpylät ja leivät kasviksista

Lue koko juttu täältä »

Ekun keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 24 Kesäkuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »