Parhaat Ruokablogit

CampaSimpukka

Pasta e patate – lisää cucina poveraa

18 Toukokuu 2025

Päivän italialaiskokkaus oli nopea, helppo ja ennen kaikkea edullinen, pastaa ja perunaa, eli pasta e patate. Se kuuluu Italian talonpoikaiseen ruokakulttuuriin, jossa vähistä aineksista tehdään maistuvaa ruokaa edullisesti. Tämä sopi taas todella hyvin matkakokkaamiseen, tiskiä tuli vähän tavallista enemmän, kun en optimoinut keittämistä ja paistamista samaan kattilaan. Pasta e patate kahdelle 2 viipaletta pekonia silputtuna 1 uuden sadon sipuli silputtuna 1 tl valkosipulimurskaa 1 rkl oliiviöljyä 1 tomaattikastikefondipala (en muista mikä niiden oikea nimi on, semmoinen tiiviste hyvin maistuvaa tomaattikastiketta) 2 pienehköä perunaa kuutioiksi leikattuna 1 rkl tomaattipyrettä 1 dl 8 minuutin keittoajan pastaa 1 dl 3 minuutin keittoajan...

Giro d'Italia helpot Italia nopeat pasta peruna cucina povera pasta e patate talonpoikaisruokaa

Lue koko juttu täältä »

CampaSimpukka on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »