Parhaat Ruokablogit

SAARISTON MARTTA

Kuusenkerkkäsiirappi

9 Kesäkuu 2021

Kuusenkerkät, hentoiset, herkän pehmoiset. Ensin painellaan omaan metsään – tai kysytään metsänomistajalta lupa, sillä kerkkien keruu ei kuulu jokamiehenoikeuksiin. Kerkät ovat kuusen vuosikasvuja ja niiden poistaminen vahingoittaa hieman puun kasvua. Keruuta varten kannattaa valita kaadettu tai huonokasvuinen yksilö. Sitten vaan kerkkäsaalis vesikattilaan tsupattamaan kuusenkerkkäsiirappia varten.

blogi Jälkiruoka kuusenkerkkä kuusenkerkkäsiirappi kuusi makeaa siirappi villiyrtti

Lue koko juttu täältä »

SAARISTON MARTTA on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Syyskuuta 2020 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »