Parhaat Ruokablogit

Pastanjauhantaa

Kiinnostavaa kasvisruokaa (kaiseki-ateria Torayassa)

1 Lokakuu 2018

Vaikka olen asunut Japanissa jo yli puoli vuotta, en ole kovinkaan monta kertaa syönyt kaiseki-ateriaa (siis perinteistä japanilaista ateriaa, jossa on useita ruokalajeja ja joka on tavallaan japanilaista haute cuisinea). Sitä hauskempaa oli nyt päästä syömään kymmenen ruokalajin menu sapporolaiseen ravintola Torayaan, joka on kuuluisa kiinnostavista kasvisruoistaan. Sapporossa ei ilmeisesti tehdä niin usein Michelin-arviointia kuin vaikkapa Tokiossa, mutta Toraya on joka tapauksessa onnistunut saamaan tähden lähivuosien aikana, eikä suotta. Toraya tarjosi aivan uudenlaisia näkökulmia fine dining -ruokailuun. Ravintola tarjoili lähinnä kasviksia (sekä kalaa ja muita mereneläviä) kaikessa yksinkertaisuudessaan ilman mitään sen kummempia...

Lue koko juttu täältä »

Pastanjauhantaa on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 6 Tammikuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »