Parhaat Ruokablogit

Mimmin keittiö

Pusuja, kanelipullia ja voisilmävaniljapullia.

17 Huhtikuu 2021

Pusuja tulee tehtyä nykyisin aika harvoin, vaan viimeksi pullapäivänä tein näitäkin tuoreena syötäviksi. Pullataikinan tein näillä suhteilla 1½ litraa maitoa + vettä (puolet ja puolet) 150 g tuorehiivaa 6 dl sokeria 4 tl suolaa (hienoa merisuolaa) 3½ rkl kardemummaa 3 kpl kananmunia 300 g sulatettua haaleaa rasvaa vehnäjauhoja ( vajaa 3 kg) Pohjana on siis ihan tavallinen pehmeä maukas pullataikina, minkä vanhanaikaisesti kohotin, pyöritin pikkupullat ja annoin niidenkin hetkisen kohota liinan alla, niin pusuiksi muotoileminen oli helpompaa. Pusuihin laitoin täytteeksi kotitekoista mansikka-omenasosetta (marmeladisokerilla tehtyä). Mikä tahansa (paistonkestävä) marmeladi käy. Pusujen tekotapoja on monia.

Lue koko juttu täältä »

Mimmin keittiö on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 16 Heinäkuuta 2018 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »