Parhaat Ruokablogit

Kotikok(k)eiluja

Valkosipuli-parmesaanisolmut

4 Tammikuu 2020

Vähän niin kuin olosuhteiden pakosta päädyin näiden kanssa kylmäkohotukseen. Solmuista tulikin ihanan pehmeitä ja kuohkeita. Ja se suolainen keksimurskaseos päällä oli ihana mahtava lisä vaalean leivän mausteeksi. Taikina: 2 ½ dl vettä 7 g kuivahiivaa 1 tl suolaa 6 dl vehnäjauhoja 2 rkl öljyä Pintaseos: ½ dl voisulaa 1 dl parmesaaniraastetta 50 g suolakeksimurskaa (TUC paprika) 1 tl valkosipulijauhetta 1 tl kuivattua persiljaa ½ tl kuivattua oreganoa ½ tl suolaa Voiteluun: ½ kananmuna Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi.

Suolaiset leivonnaiset

Lue koko juttu täältä »

Kotikok(k)eiluja on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 29 Tammikuuta 2019 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »