Parhaat Ruokablogit

Perinneruokaa prkl

Äidin hirvipata – parasta hiljaa haudutellen

12 Joulukuu 2017

Helpoin riistaruoka on varmasti tämä hirvipata, jonka salaisuus on katajanmarjat ja vaalea olut. Miedolla lämmöllä haudutellen padasta tulee uskomattoman mehukasta. Äitini valmistaa usein hirviruokia, sillä pakastin on pullollaan hirvenlihaa paikallisen metsästysseuran toimesta. Maalla käydessäni vierailulla tarjolla onkin usein jotain hirvestä valmistettu ruokaa – välillä mehukasta ja välillä vähän kuivahkoa 🙂 Tämän kertaiseen hirvipataan pääsin tunkemaan sormeni mukaan ja muutamia pikku muutoksia siihen ”perinteiseen versioon” tuli tehtyä. Ehkä suurin muutos on tuo paistoaika, ettei liha pääse kuivahtamaan.

hirvenliha hirvi hirvipaisti hirvipata lihapata pata pataruoka Yleinen

Lue koko juttu täältä »

Perinneruokaa prkl on ollut mukana Parhaissa Ruokablogeissa 21 Marraskuuta 2017 lähtien

Katso kaikki blogin artikkelit »